Een positief mens is in staat duurzame verandering een plaats te geven. Het is moeilijk voor de boeren om positief te kunnen zijn en blijven. Toch is het een feit dat je door negatief te zijn niets veranderd aan de situatie.
We bidden voor rust tijdens de demonstraties als hier en daar de gemoederen hoog oplopen.
Laten wij Jeremia 29:11 over uitbidden over alle betrokkenen: Mijn plan met jullie staat vast, spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk : ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
Het is heel erg belangrijk dat wij als sector samen werken met natuurorganisaties, het wordt zelfs een eis van de overheid. Laten wij een goede samenwerking vrijzetten over de twee sectoren dat samenwerking een uitdaging wordt in plaats van een moeilijk te overkomen hobbel. Dat goede gesprekken mogelijk worden en er begrip is voor elkaar. Ook naar de samenleving zou dit een geweldige stap zijn.
Wij dienen een God van wonderen. Markus 10 : 27 zegt dat bij God alle dingen mogelijk zijn. Zullen we dan in geloof bidden, dat de hele agrarische sector er beter uit zal komen. Dat deze sector zal bloeien als ooit tevoren en dat de hele samenleving trots zal zijn op de Nederlandse boer.