Gebedspunten week 20

Op weg naar een nieuwe wereld.

Na het gedenken van 75 jaar vrijheid, zien we nu uit naar het moment dat onze bewegingsvrijheid weer wat verruimd wordt. De voorzichtige toezegging van de overheid is een dankpunt. De ic bezetting daalt, nieuwe ziektegevallen nemen af en sterfgevallen lopen gelukkig snel terug! Er is weer licht aan het einde van de tunnel zichtbaar, een tunnel die onvoorspelbaar lang leek te zijn.

Wat zijn we blij dat we weer naar buiten kunnen, heerlijk ontspannen in de mooie natuur, voorzichtig een terras bezoeken en op afstand de sociale contacten weer oppakken. Een nieuwe wereld? De anderhalve meter samenleving, hoe gaat het er uitzien?

Paulus spreekt in 1 Korinthe 2 ook over een andere wereld. ‘Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en in geen mensenhart is opgekomen, dat is wat God bereid heeft voor hen die Hem lief hebben.’ Wat een belofte die wij ontvangen. Heel anders dan de onzekerheid die onze samenleving nu boven het hoofd hangt. Daarin is “niets zeker” om de woorden van premier Rutte te gebruiken.

Zullen we de tijd die komen gaat in Gods hand te leggen. Zoals Jezus ons leert in Mattheüs 6:19-34. Vers 26 zegt kijk naar de vogels zij zaaien en maaien niet en God is het die hen voedt, gaan wij de vogels niet ver te boven?

Laten we deze week danken voor de versoepeling van de maatregelen en voor afname van nieuwe sterf- en ziektegevallen.

Bid voor de ondernemers die moeilijke uitdagingen zowel praktisch als financieel te overbruggen hebben met de anderhalve meter eis.

Bidden voor het onderwijs dat weer van start gaat, creativiteit om deze uitdaging met de kinderen zo goed en prettig mogelijk invulling te geven.

Dat wij als samenleving nu niet verslappen maar toch nog serieus omgaan met de beperkende en geadviseerde regels.

Dat de samenkomsten weer hervat mogen worden, we zien uit om elkaar weer te ontmoeten en met elkaar God groot te maken, want 1 ding is zeker God is Goed in alle omstandigheden.

Lieve groet en een gezegende week, geniet van alles wat God ons geeft.

Albert en Peter