De vijand is bepaald niet origineel. Al sinds de schepping probeert hij mensen onder controle te krijgen door Gods principes na te bootsen. Hij neemt het werk van God en voegt er een klein beetje onzuiverheid aan toe. Een halve waarheid is een hele leugen. En zo worden volkeren gevangen in dingen die mooi lijken, maar het niet zijn.

Momenteel is er de opkomst van het ‘woke’ denken. Een volledige focus op diversiteit en inclusiviteit. Het lijk heel mooi want Gods liefde is voor iedereen en God sluit niemand uit. Alleen als de bron van dit denken niet gelegen is in God dan zal de uitwerking ook niet lijden tot echte vrijheid, maar opgelegde dwang en schadelijke manipulatie.

En dat is ook met deze beweging nu al zichtbaar. Waar Gods liefde voor iedereen gelegen is in een vrije keuze zonder dwang, wil dit ‘woke’ denken onze wil knechten. Kijk niet naar de boom, maar naar de vruchten waarschuwde Jezus ons al.

‘Ontwaak, ontwaak, bekleed u met uw kracht’
‭‭Jesaja‬ ‭52:1a

We bidden deze week voor het ontwaken van Christenen. Die al sinds Jesaja 52 woke zouden moeten zijn. Maar dan woke vanuit de bron van leven. Een bron die niet leid tot geknechtheid maar tot vrijheid.

Proclamatie;
‘Daarom zegt Hij: Ontwaak, u die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten.’
‭‭Efeze‬ ‭5:14